Лина Медина Васкес от Перу е най-младата майка в историята на медицината. На 14 май 1939

...
Лина Медина Васкес от Перу е най-младата майка в историята на медицината. На 14 май 1939
Коментари Харесай

Лина Медина - момичето, което ражда на 5-годишна възраст

Лина Медина Васкес от Перу е най-младата майка в историята на медицината. На 14 май 1939 година, когато е на възраст 5 години, 7 месеца и 21 дни, ражда с цезарово сечение своя наследник Херардо (2,7 кг).

Нейната история е впечатляваща и до ден сегашен притегля вниманието на разнообразни хора и организации. Лина е родена на 23 септември 1933 година в Перу. Тя произлиза от едно, наподобява, непретенциозно семейство. Родителите й са изцяло елементарни хора. Майка й, Виктория, е стопанка, а татко й, Тибурело, е занаятчия на сребро.

Едва 5-годишна, Лина се изправя пред едно от най-големите провокации в живота си. И до през днешния ден тя остава най-младият родител, регистриран в международната здравна история. Любопитен е фактът, че момичето има менструация още от осеммесечна възраст (според други източници от тригодишна възраст).

Когато е на 5 години и 6 месеца, родителите на Лина виждат, че нещо става с детето им – коремът на момичето се подува и всички считат, че е някакъв израстък. Когато обаче я завеждат при шаман, излиза наяве, че детето е бременно и единствено след един месец ще става майка. Така на 14 май 1939 година на бял свят се появява нейният правоприемник – изцяло крепко момченце с тегло от 2 кг и 700 грама. Когато лекарите правят цезаровото сечение, откриват изцяло зрели полови органи в резултат на преждевременен пубертет.

Момчето пораства изцяло обикновено, счита Лина за своя сестра до десетата си година, когато схванал истината. Расте здрав, само че през 1979 година, на възраст 40 години, умира от заболяване на костния мозък.

Случаят на Лина Медина провокира интереса освен на всички медии, само че и на лекарите. Няколко години откакто 5-годишното момиче ражда детето си, бащата на Лина завежда нея и бебето при разнообразни експерти в САЩ. След серия от проучвания е открито, че преждевременното развиване на Лина се дължи на необичаен хормонален дисбаланс. Изследвания са правени и на бебето, и всички са безапелационни – и двете деца се развиват изцяло обикновено, а равнището им на просветеност е даже над междинното за латиноамериканските деца.

И до през днешния ден мистерията с бременността на Лина остава мистерия. Медина в никакъв случай не разкрива нито личността на бащата, нито събитията на зачатието. Бащата на момичето е задържан и разследван за полово принуждение над деца, само че е освободен заради липсва на доказателства. По-късно се появява и друга догадка, съгласно която бебето на Лина бил нейният брат-близнак, чиито кафези са се засадили в утробата на момичето още в интервала на зародиш.

И въпреки всичко казусът не остава пропуснат. В публикация от 1955 година Луис Леон декларира, че доста от отдалечените села в Перу организират постоянни " религиозни фестивали “, които водят до колективен секс или даже обезчестяване, в които в действителност са включени малолетни или деца на такава нежна възраст като Лина. При неналичието на по-правдоподобна доктрина за случая на Лина, се счита, че тя в действителност е била изнасилена на един от тези странни фестивали.

Що се отнася до самата Лина, през днешния ден тя е към момента жива и здрава - на възраст от 88-годишна възраст. 

Източник: Obekti.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР